sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Lakitekstiä sunnuntaityyliin


Siis sitä universumin lain.

Somessa tuli vastaan Jenny Belitz-Henrikssonin helmikuun alussa ilmestynyt kirja Sisäinen voima - 365 ajatusta parempaan arkeen. Jep, taas mennään hörhöhuttuilulle. Vaan minkäs teet, kun noissa tuollaisissa aina on vähintään pari hienoa oivallusta. Itselleni osui silmään seuraava, 21.2. julkaistu ajatus:

Pyri tekemään asioita iloisena, hyviä tunteita kokien ja nauttien siitä, mitä teet, oli tekeminen sitten mieluisampaa tai vähemmän mieluista. Jollain tapaa olet itse kuitenkin päättänyt ja valinnut, että elämäsi sisältää näitä asioita, joita päivittäin teet. Miksi siis tehdä niitä murheellisella mielellä tai väkisin ja pakolla, kun voit ottaa niistä ilon irti.

Olin itse suhtautunut tähän tulevaan sunnuntaihin jo valmiiksi maanantaiväsymyksellä kuorrutettuna. Koska maanantai on viikon raskain päivä - ei maanantain takia, vaan logistiikan, koulun ja työillan, ja koska kaikki tehtävät asiat jotenkin jännästi olivat kasautuneet sunnuntaille.

Maistelemisen arvoinen ajatus suhtautumistavasta.

Ihan jo siksi, että universumi todella muistutti taas omalla kieroutuneella huumorillaan tästä Vetovoiman laki -asiasta, jonka olin jo tavallaan unohtanut. Kuten silloin, kun harmittelin miksen voi olla sellainen sievä sirpukka hoikka naisihminen ja näin unen, jossa minulla oli jokin sairaus joka aiheutti lihaskatoa ja laihdutti.
Viesti vastaanotettu.

Ja hiljattain, kun olin jälleen syklisen väsynyt tanssijuttuihin ja kaipailin kevyempää istumistyötä: ensin selästäni posahti välilevy ja sen perään oikean akillesjänteen krooninen tulehdus ärtyi taas. Vasen nilkkakin naksahti jotenkin.
Onko nyt kivaa? No ei varsinaisesti.

Mutta on universumilla sentään jotain kevyempiäkin viestejä vetovoiman laista. Olin jossain some-maailman blogissa hienovaraisella kateudella katsellut ideoita Oikeiden Ihmisten Keittiöistä, joissa oli kivoja tekstiilejä ja kauniita pintoja. Itse kaipailin jotain valoisaa keittiötä puisilla osapinnoilla tai yksityiskohdilla ja näin kevään ensiaskeleilla vaikkapa heleitä mintunvihreitä tekstiilejä. Eilen kun tulin kotiin, keittiön takaseinä näytti tältä:
Katsos, näin se joskus käy! Hyvä, että sen kieron huumorin lisäksi vastaan tulee lempeämpääkin kiusantekoa.

***


Seuraava kuva ihan vain siksi, että Oikeissa Blogeissa (sic) kuuluu olla kuvia aamiaisista. Eilen olin pitkästä aikaa Cafe Lasipalatsissa, missä oli mm. tosihyvää tervateetä, Forsmanin Intia-Ceylon Finlandiaa.
Eihän minun kuvia tänne pitänyt tunkea, mutta ehkä linjausta voi höllätä.

Nyt on muuten Vuohen vuosi. Kiinalainen vuosi vaihtui 19.2. Kuulemma luvassa on menestyksekkäämpi ja onnistuvampi vuosi edellisen Hevosen rämpimisen jälkeen.


Aurinkoista viikkoa! Kohta on jo oikea kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti