maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuoden viimeinen


Sanat ovat taas vähän hukassa. Siksi jaan aluksi kaksi linkkiä, jotka ovat onnistuneet aidosti pysäyttämään vuoristoradan hetkeksi.

Ensimmäisenä ystäväni Facebookissa jakama Kolmekymmentä kysymystä. Luulen, että vuodenvaihteessa todella kirjoitan vastaukset kysymyksiin itselleni. Ihan kaikkea ei tarvitse niin kirjaimellisesti ja konkreettisesti ottaa, mutta suunnat on hyvä tarkistaa välillä, etenkin jos on taipumusta suuntavaistottomaan kelluntaan, kuten minulla. Toinen pysäytys tuli valokuvaaja Meeri Koutaniemen myös niinikään Facebook-sivulta, albumista WHAT DO I STAND FOR? 

Niin, minkä puolesta itse kukin puhuukaan? Mitkä ovat pohjimmaiset arvot, ilman tekopyhyyttä, teeskentelyä ja imagonostatusta? Jokainen saa tuomitsematta sanoa mitä ikinä tahtoo, mutta jotta välttyisi aikansa tuhlaamiselta, on hyvä silmäillä välillä toteuttaako arjessaan niitä asioita, joita itse arvostaa, haluaa edistää ja ympärillään nähdä.

Jossain päin Internetiä oli myös viiden kohdan lista, jossa ideana oli kuvailla ihanne-elämä ja -ympäristö. Millaista kaikki olisi, jos kaikki olisi mahdollista. Otsikot ja osa-alueet sai valita itse, kunhan ne jollain tavalla pureutuivat ytimeen ja muodostivat kokonaisuuden. Omat tavoitetilani on otsikoitu: Itse, Elämä, Universumi, Ihmiset ja Tarkoitus. Suuria sanoja, mutta sanat ovat ainoastaan väline. Idea on kulkea kohti keveyttä, ei ristiriitaisuutta ja kulmien rypistelyä siitä, etteivät asiat mene "niin kuin pitäisi". Minkään ei koskaan pitäisi mennä yhtään mitenkään, suunnan ja energian sen sijaan voi valita.

Kohti valoisaa, kaunista ja tasapainoista vuotta 2014, ystävät!
(Olen vähän nolostunut tästä epäkoherentista ulosannistani, ohittakaa muotoseikat jos voitte.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti