lauantai 28. syyskuuta 2013

Mahti ei ole koosta kiinni

Menneellä viikolla ehdin sanomaan toisaalla siitä, miten ihmiselämän vahvuus ja heikkous on kiero asia – toisaalta ihminen on ihme sissi, joka selviää ties mistä myllytyksestä, ja toisaalta taas henki voi lähteä jostain pikkuruisen moskiiton pistosta.

Minua pisti ampiainen tänään töissä. Olen allerginen, mutta ei onneksi käynyt muutaman tunnin tipahdusta pahemmin. Jäin kuitenkin ihmettelemään, miten niin pieni kirppunen onnistuu kyykyttämään niin totaalisesti ihmisen kokoisen olennon, pelkällä myrkyllä. Mikä analogia energiasyöpöille, pikku myrkkypistoille.

Pienillä väärillä ajatuksilla, sanoilla ja teoilla saattaa olla yllättävän raskas ja vahingollinen vaikutus. Yksi väärin pistetty sana tai teko toiselle saattaa varomattomasti osoitettuna ja otettuna myrkyttää koko mielen. Ja vaikuttaa koko ihmiseen ja energiaan kuin renkaat vedessä. Ihminen usein tunkee niitä pieniä myrkkynuolia myös itse omaan mieleensä. On hämmentävää ja pelottavaakin, miten sinänsä pienistä asioista isot asiat saavat alkunsa.

Onneksi se toimii toisinkin päin. Ujuttamalla itselle ja toisille myönteisiä pistoja ne leviävät ihan samalla tavalla pitkin koko ihmistä ja kaikkea sitä, mikä ihmistä ympäröi.

Ilmiö ei sinänsä ole yksioikoisen vaarallinen, vaan ainoastaan ehdottomasti tiedostettava asia. Omat piikkimme ja pistomme onneksi voimme viime kädessä päättää itse, toisin kuin ampiaisten. Jälkimmäisten varalle on sentään helppoa vastalääkettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti